
Frost & Sullivan’ın yeni raporu; Akıllı Şebekeler Pazarı ; Kuzey Amerika Dijital Şebeke İletişim Altyapısı 2023
ABB, Siemens, Landis & Gyr, Elster ve Itron gibi kilit sektör oyuncularının fark yaratacak eğilimlerin ve teknolojileri ile pazar payı ve rekabet analizlerinin bir değerlendirmesini sunmakta.
Araştırma 2016’da 555 Milyon Dolar olan pazarın 2016’dan 2023’e yıllık ortalama yüzde 9,1 oranında büyüyeceğini belirtiyor. Bu büyüme ile Kuzey Amerika’da 2023 yılına kadar sektör hacminde yaklaşık 1 milyar dolarlık bir artış beklediğini belirtiyor.
Rapor, sektörü Teknoloji ve Uygulama olmak üzere iki başlık altında ele alıyor.
Teknoloji başlığı;
- Kablolu Teknolojiler
- Kablosuz Teknolojiler
olarak alt kırılımlara sahip olarak incelenmiş.
Bununla birlikte Uygulama başlığı ise;
- Sayaç Okuma Altyapısı (AMI)
- Dağıtım Otomasyonu
- Trafo Otomasyonu
- Sanal Enerji Santralleri ile Mikro Şebekeler alanındaki Gelişmekte Olan Uygulamalar
olarak 4 alt kırılımda incelemiş.
Rapor aynı zamanda Dağıtık Enerji Üretimi (DER)nin yaygınlaştırılması, Siber güvenlik problemleri, uygulamalar arası birlikte çalışabilirliliğin zorluğu, yatırım maliyetlerinin sektörü yavaşlatması hakkında da analizler sunmaktadır.
Detay bilgi ve rapor için https://go.frost.com/NA_PR_JBrinkley_K20F_Dec17
Ülkemiz için benzer büyüme beklenebilir fikrine sahip olmakla birlikte raporda bahsedilen engel ve zorlukların bizim için de geçerli olduğu bir gerçek. Bu alandaki fuarları takip etmekteyiz ve bu sene düzenlenecek ICSG 2018 Fuar’ının bu konularda bize aydınlatıcı bilgiler vereceğini ümit ediyorum.
Sertaç Şamioğlu
ICSG 2018; http://icsgistanbul.com/
Akıllı Şebekeler Pazarı – Frost & Sullivan

Akıllı Şebekeler Pazarı
Akıllı Şebekeler Pazarı aynı zamanda yeni oyuncaların dahil olması ile de büyümektedir. Örneğin Telekom Operatörlerini bu pazarda daha sık görmeye başladık. Telekom Operatörleri Nesnelerin İnterneti yatırımlarına akıllı şebekelere giriş ile başladı demek çok da yanlış sayılmaz ancak; OSOS çözümlerinde kullanılan haberleşme teknolojilerinde GSM tabanlı olanların kapsama alanı problemleri yine telekom operatörleri tarafından yeni teknolojilerle çözülecektir.
Telekom Operatörleri akıllı şebekeler pazarında yer almayı elbetteki kendi çözüm ekosistemini oluşturarak başarmaktadır. Bu durumda akıllara sadece haberleşme tedarikçisi olarak kalmak istemediklerinin göstergesi olarak algılanabilir.
Bir cevap yazın