
Siemens Akıllı Şebekeler Röportajı; Enerji Sektörünün sarsılmaz devi Siemens, Akıllı Şebekeler üzerine ilk çalışmalara başlayan firmalardan biri olarak bizimle bilgi alışverişinde bulundu;
Siemens Enerji;
Başlıklarımız
Akıllı Şebekeler Hakkında Neler Biliyorsunuz?
Şirket Olarak Akıllı Şebekelerin Hangi Bölümleri İle İlgileniyorsunuz?
Kullandığımız elektrik enerjisini daha verimli kullanmak için bir araya getirilen değişik teknolojilerin toplam olarak özetleyebilirim.
Diğer bir kavram oturduğumuz yerden tüm enerji şebekesini üretimden tüketime kadar yönetme sanatı da kullanılabilir.
Belirli bir bölümü değil, yapbozun tüm parçalarıyla ilgilenmekteyiz. Uzmanlık konuları haberleşme, uzaktan kontrol olarak özetlenebilir.
Akıllı Şebekelerin Türkiye’deki Geleceği ve Uygulanabilirliği Hakkındaki Görüşleriniz Nelerdir?
Türkiye ne yazık ki yaşlanmış bir enerji şebekesine sahip. Her yerde yeni gereksinimler söz konusu ve yatırımcılar kısa sürede yatırımlarını geriye kazanmanın yolunu aramaktadır.
Ciddi yatırım gerekmektedir. Ör. kısa bir zaman önce çift taraflı çalışabilen sayaçlardan söz edilmişti, ancak bugüne kadar bunun nasıl uygulanacağı veya tarifelerin mevzuatın nasıl olacağı kesinleşmedi.
Teknoloji bakımından da birbiriyle uyumlu donanım, yazılım ve protokoller kullanılmalıdır.
Kesin olan bir şey var: bir yerden başlanmalı ve o yer de planlamadır. Plan kurulduktan sonra kullanılacak teknolojileri, yöntemler v.b. tespit edilmelidir.
Şirketinizin Akıllı Şebekelere Yatırım Planından Bahsedebilir misiniz?
Şirketimiz akıllı şebekelerde kullanılabilecek tüm donanım, yazılım ve protokol çözümlerini Türk yatırımcısına sağlamak için faaliyetlerine devam etmektedir.
Bunların arasında en önde gelen ürün ise “Akıllı Şebeke Pusulası”. Pusula sayesinde yatırımcı ve işleticinin beklentileri tespit edilir, plan oluşturulur ve kullanılması gereken teknolojileri seçme olanağı sağlanır.
Siemens Akıllı Şebekeler Röportajı ile Oluşan bu resim içindeki tüm ürünleri; istasyon yönetimi, işletme merkezi, planlama merkezi, uzaktan izleme donanımı fider otomasyonu v.b. den söz etmek mümkündür.
Gökhan Yanmaz
Satış Yöneticisi
Siemens San. ve Tic. A.Ş.
Bir cevap yazın